Kompaktne klima naprave

Klima naprave za bazenski zrak
Pri načrtovanju klimatizacijskega sistema v bazenskih prostorih je potrebno upoštevati ekstremne robne pogoje, ki jih povzroča bazenski zrak. Ključni pogoj, ki ga je potrebno pri načrtovanju upoštevati je zelo visoka relativna vlažnost, ki močno vpliva na občuteno temperature v prostoru. Klima naprave morajo zato biti dimenzionirane tako, da:

  • v največji meri in z najmanjšim energijskim vložkom razvlažujejo bazenski zrak,
  • pozitivno vplivajo na ugodje v prostoru,
  • preprečujejo izločanje kondenza na stenah prostora in
  • so odporne na veliko količino vlage, ki se izloča iz odvodnega zraka.


Bazenski  zrak

Klima naprave z rotacijskim regeneratorjem
Posebnost naprave je vanjo vgrajeni rotacijski regenerator, ki v primerjavi s ploščnim rekuperatorjem poleg prenosa toplote omogoča tudi prenos snovi. S prenosom latentnega dela toplote se tako bistveno zviša izkoristek vračanja odpadne toplote, ki lahko presega 88%. Rotacijska kolesa so izdelana iz naprednih materialov, največkrat so to desikanti, ki so odporni na vplive iz okolice in imajo dolgo življenjsko dobo.

Rotacijko kolo

Klima naprave z ‘’Accu-blockom’’
Glavna značilnost naprave z accu-blockom je napredni element vračanja odpadne toplote, ki omogoča zelo visoke izkoristke vračanja toplote iz odpadnega zraka. V principu se z accu-blockom poleg senzibilnega, prenaša tudi latentni del.

 Accu Block

Zahvaljujoč inovativni idejni zasnovi in vrhunski izdelavi ter krmiljenju, izkoristki vračanja odpadne toplote segajo preko 95%. Napravo prav tako odlikuje napredni sistem krmiljenja, plod več letnega razvoja na področju avtomatizacije HVAC sistemov in jo po ekonomičnosti postavlja v sam vrh tovrstne ponudbe.